Forum RiXiD

Echanges sur les produits de la marque RiXiD
 
AccueilAccueil  FAQFAQ  RechercherRechercher  S'enregistrerS'enregistrer  MembresMembres  GroupesGroupes  Connexion  

Partagez | 
 

 Installation problem

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
AuteurMessage
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Installation problem   Ven 13 Oct à 1:05

Hello,

Firstly, sorry this is english -my french is not very good Embarassed

Also, the company i bought my rsh-100 from supplied a french cd!

I have copied the .bin file to the rsh-100 via my pc and then i turned it off and connected it to my tv in my other room. when i turn it on the player lights up but nothing else. am i doing something wrong?

Thanks in advance,
Ro.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
rueder68



Nombre de messages : 12
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 13:12

Is the lcd ON ?

Is there something on your tv ?


Surprised
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 14:01

the lcd is lit up but nothing appears on it and the tv is blank.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
rueder68



Nombre de messages : 12
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 15:50

If you delete the bin file, can you use rapsody normally ?


The method is:
- copy the file from the rapsody
- connect it on television
- press ok the bin file and spend.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
veve



Nombre de messages : 6
Age : 48
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: 1.36or 1.35   Dim 15 Oct à 16:56

I have tried to upgrade from 1.35 to 1.36 the rapsody do not works whith 1.36 i have to back grade to 1.35 and it work again
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
rueder68



Nombre de messages : 12
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 17:40

I have the 1.35 and all is ok.

The 1.36 is not very useful.


Basketball
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 18:31

rueder68 a écrit:
If you delete the bin file, can you use rapsody normally ?


The method is:
- copy the file from the rapsody
- connect it on television
- press ok the bin file and spend.

What do you mean "normally"? I can delete the bin file and copy a new one to it from my pc no problem. when I connect to the TV the LCD screen is blank (is this right?...it is only lit up) and nothing comes up on the tv. I cant see any menu system or files so i can press ok on the bin file Sad
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
rueder68



Nombre de messages : 12
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 15 Oct à 20:18

I found the rapsody user guide in english :

http://www.swissbull-it.com/download/rapsody/new/bullit-rapsody-rsh100-manual-v2.zip


You have to follow the instructions page 176.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mar 17 Oct à 21:42

excellent link! thanks for the guide although unfortunately I am still seeing no picture on the screen. I upgraded the firmware no problem and thought everything was working correctly but when I connect to the tv I see nothing.

any ideas? Sad
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
rueder68



Nombre de messages : 12
Date d'inscription : 02/08/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mar 17 Oct à 22:24

confused

Did you used the firmware 1.35 for "firmware recovery" ?
Try with old version firmware 1.32 : http://www.swissbull-it.com/support.shtml


Then, I can't any more help you, I have not ideas ... Idea
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
zantos



Nombre de messages : 1
Date d'inscription : 24/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mar 24 Oct à 19:42

I also have run across this issues of a rixid rapsody not booting but I think I may know the issue.

I have a Rapsody I bought inside the UK and so used the smaller HDD I had in this and put it in the Rapsody which seemed to be failing.

My conclusions are 2 things.

1. either the Rapsdoy units do not like Samsung 300gig HDD
2. the units cannot give out enough power to run the 300gig HDD

now I am waiting on a response from Rixid to confirm or help here as the unit appears fine but only with a 120gig HDD
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 5 Nov à 17:36

zantos, u mind me ask if you bought yours with pixmania? mine came with 300gb. i think i will have to try a 120gb like you mentioned and give it a go.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Ven 10 Nov à 13:14

Hello all,

I formatted one partition on a 80Gb drive and installed it into the rsh-100. The unit now boots up. I think I may still need to do something to get it functioning properly though. I connected it up to the tv and I can see the screen. There is a "Disk1 ... " which appears but I dont know what that means. When I click Setup I can go and configure the tv settings. I disconnected from the tv and connected the unit to my pc via the usb port. My pc does not recognise it as an external drive. It doesnt recognise it at all. weird? The display on the rapsody shows something like "Disk1 ..." still and when I click OK button on the unit I get a message "Harddisk Parking". Anyone help me out? Thanks in advance.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
herve42



Nombre de messages : 34
Date d'inscription : 18/10/2006

MessageSujet: reponse a ro-c   Sam 11 Nov à 0:40

hello

sorry for my english....

There is a "Disk1 ... " which appears but I dont know what that means.
-----> it' normal i have the same thing on my tv

it's also normal that's youy have 'Harddisk Parking', i have the same thong and after i can see on my pc the music and films i have put in it.

tout problem if y onderstand is that tout pc dont recognize your disk.

which version on windws have yu got ? windows xp sp2 ?
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Sam 11 Nov à 19:18

xp sp1 still.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
herve42



Nombre de messages : 34
Date d'inscription : 18/10/2006

MessageSujet: reponse   Sam 11 Nov à 21:57

hi

and yu dont' see your rapsody's disk on your pc ?
have yu tried another usb port on youy pc ?
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Dim 12 Nov à 17:28

hiya,

yup, tried 2 different usb ports. strange
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
herve42



Nombre de messages : 34
Date d'inscription : 18/10/2006

MessageSujet: reponse   Lun 13 Nov à 1:05

hello

have you tried the usb otg on your rapsody
connect your rapsody on your tv
put something on a usb key
connect your usb key on the usb otg and copy on the rapsody

does it work ?

just to know if it's not your rapsody usb which could be dead !
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Lun 13 Nov à 23:17

ok. I took the harddisk out and re-formatted exactly like it says in the manual. one fat32 partition (6Gb) and the rest of the drive NTFS(or whatever that it). I re-installed it into the RSH-100. I connected to the tv and I can now see "Disk1" and "Disk2". They are both blank. I then connected to the pc but the pc wouldnt pick it up as an external drive. I turned it off and turned it back on while holding the play button and reloaded firmware 0.97e. The firmware updated no problem. It then rebooted and I see a new drive in "My Computer". I clicked into it and tried to copy an mp3 into it but it wouldnt let me. I turned it off and back on again and now I cant see the new drive that appeared before. totally baffled confused
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
herve42



Nombre de messages : 34
Date d'inscription : 18/10/2006

MessageSujet: reponse   Mar 14 Nov à 0:16

well well !!!?????
as far as i am concerned, the first thing i would do now after all the things you've done, is to connect the rapsody on a pc of another person which have windows xp sp2 xith the usb port, just to know ....................... if it's work............ you will hace clues............
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mer 15 Nov à 21:40

hi,

I connected the rapsody to another computer but that doesnt recognise it either Sad

Originally when my problem started, my pc COULD recognise the rapsody as an external harddisk so the usb port and cable should be fine.

Anymore ideas are most welcome. I'm really getting tired of this problem now.
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
herve42



Nombre de messages : 34
Date d'inscription : 18/10/2006

MessageSujet: reponse   Mer 15 Nov à 23:14

hello

for me, no more ideas, a real problem, maybe someone else on this forum but there are not many people around here

* maybe see the hotline of rapsoy (rixid) if they answer......
* have yu tried to use the otg with something on a key usb and see if what yu put on the usb key goes on your rapsody.......

well well........
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mer 22 Nov à 21:41

ok, well I gave it another go after almost giving up on it. I started messing with the hard disk jumper setting and found one that works! I can now copy music and films to the hard disk at last!!! cheers cheers
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Mer 22 Nov à 21:48

opps... problems already! I have tried a couple of films that I have but when i select them i get a black screen with "Loading..." on it. After waiting quite a while nothing happens and I have to switch it off. Any ideas? The video is an xvid avi file around 700mb in size. see snapshot from gspot which shows the details of the avi file attached
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
ro_c



Nombre de messages : 13
Date d'inscription : 13/10/2006

MessageSujet: Re: Installation problem   Lun 18 Déc à 3:07

rebooting fixed it. all great now Cool
Revenir en haut Aller en bas
Voir le profil de l'utilisateur
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: Installation problem   Aujourd'hui à 22:16

Revenir en haut Aller en bas
 
Installation problem
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» [résolu]Problème avec Daemon Tools
» problème installation avec basecamp
» Nouveau Routeur D-link DIR 628 ... Configuration
» pb d'installation de webcam
» problème d'installation de la CS3

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Forum RiXiD :: RSH-100 Rapsody-
Sauter vers: